torstai 6. helmikuuta 2014

Hiue (He), työharjoittelu ja kasvinsuojelututkinto

Yksi kurssimme on nimeltään kasvutekijät. Kurssin osaamistavoitteet ovat seuraavanlaiset: 

"Opiskelija osaa ottaa huomioon ilmastollisien kasvutekijöiden sekä maaperän ja kasvualustojen vaikutukset kasvien viljelyyn. Opiskelija osaa soveltaa työtehtävissään kasvibiologian ja -fysiologian perustietoja."

Tämä tarkoittaa maaperänäytteiden hypistelyä! 


(Ps. Hiue on yksi maalaji. En ollut koskaan kuullutkaan. Nyt kuitenkin tiedän miltä se tuntuu sormien välissä!)

Lepaan Kotilassa on hypisteltävää jos jonkinlaista.

Opintoihin kuuluu suhteellisen paljon työharjoittelua - tai työssäoppimiseksi sitä taidetaan kutsua. Yllättynyt olin siitä, että ammattikoululla on todella hyvät mahdollisuudet suorittaa näitä työjaksoja myös ulkomailla. 

Hamin kansainvälistä puolta pääsee kurkkaamaan täältä. Etenkin matkakertomukset on vallan hauskaa luettavaa. Hollanti - tuo tulppaanien maa - tuntuu olevan eniten opiskelijoita houkuttanut ulkomaanpaikka. Syykin lienee selvä. Seuraavalla Hollannin reissulla täytyy käydä ainakin kukkamarkkinoilla, vaikken kukkien takia puutarhuriksi haluakaan. Mutta onhan ne ihania. Mun lempikukka on tulppaani - nyt tiedät halusit tai et. Kevään tulossa jännittää suunnattomasti muun muassa se, miten mun miehen Hollannista tuomat mahtavat tulpaanin sipulit, jotka istutin maahan TAMMIKUUSSA(!), mahtaa jaksaa pinnalle ponnistaa. 

Toisen kouluviikon viimeinen päivä, perjantai, on kaikille meidän luokkalaisille varmasti jännittävä päivä. Huomenna meillä on ensimmäinen tentti ja se onkin heti virallinen kasvinsuojelututkinnon suorittamistilaisuus. Kaikkien ammattimaisesti kasvinsuojeluaineita käyttävien tulee tuo tutkinto suorittaa. Jännittävä päivä siis huomenna edessä. 

Ja vadelmatehtävä? Viisi koeversoani jaksavat oikein kivasti. Kaikki lähti kasvuun ja 11 kukkanuppua laskettu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti